top of page

Alle honden, ras of rasloos, van klein tot zeer groot, van kortharig tot langharig, zijn bij ons welkom!

Hondentrimsalon Ginny werkt uitsluitend op afspraak.

Wilt u een afspraak maken? U kunt ons bellen, mailen of online een afspraak maken.

Een trimbeurt is voor elke hond aan te raden, dus niet alleen voor rashonden, maar ook voor kruisingen. Tevens zijn kortharige honden ook goed te behandelen tegen bijvoorbeeld overmatig verharen.

 

Elke hond is uniek! De behandelmethode wordt bepaald aan de hand van de vachtsoort, de conditie van de vacht en uw wensen. Het welzijn van uw viervoeter staat hierbij op de eerste plaats.

 

Een complete trimbehandeling bestaat uit wassen, drogen, nagels knippen, oorreiniging, het in model brengen van de vacht in het door u gewenste model of volgens de rasstandaard en indien nodig het legen van de anaalklieren. Voor het in model brengen van de vacht worden afhankelijk van de vachtsoort en de conditie van de vacht verschillende technieken gebruikt zoals knippen, scheren, plukken/strippen en/of uitdunnen. Tevens worden eventuele vlooien en/of teken verwijderd.

 

Naast de complete vachtverzorging bieden wij ook losse behandelingen zoals:

  • Alleen wassen en drogen (eventueel met medicinale shampoo)

  • Kleine beurt (wassen, drogen, borstelen en kammen)

  • Anti-verharingsbehandeling

  • Ontvlooien

  • Nagels knippen

  • Oorreiniging

  • Anaalklieren legen

 

Alleen wassen en drogen (eventueel met medicinale shampoo):

Heeft uw hond een goede wasbeurt nodig of dient hij/zij behandeld te worden met medicinale shampoo van de dierenarts? Bent u niet in de gelegenheid om uw hond zelf te wassen of heeft u geen zin in hondenharen in uw badkamer?

Wij kunnen uw hond wassen en drogen voor u.

 

Kleine beurt (wassen, drogen, borstelen en kammen):

Ideaal voor langharige vachten die snel in de klit raken tussen de complete trimbeurten in.

Anti-Verharingsbehandeling:

Bij de meeste honden vindt 1 a 2 keer per jaar een ruiperiode plaats. Bij kortharige honden zelfs 2 a 3 keer per jaar.

 

Wij kunnen uw hond op een verantwoorde manier door deze rui heen helpen. Het voordeel hiervan is dat u aanzienlijk minder haar in huis zult aantreffen.

Een behandeling bestaat uit 2 afspraken met een tussenpose van een week. U betaalt per behandeling alléén de eerste afspraak.

 

Een verstoorde, permanente rui kan worden veroorzaakt door verkeerd en te vaak kammen en/of borstelen. Door te kammen en/of te borstelen komen er ook haren uit de vacht die er nog niet aan toe waren om de vacht te verlaten. Om deze schade te herstellen zal de huid met spoed nieuwe, tijdelijke, van slechter kwaliteit zijnde (bij langharen: klitgevoelige) haren aanmaken.

 

Honden met een verstoorde, permanente rui, die in de derde week nog verharen, kunnen met een extra behandeling (in de 3e en 4e week) geholpen zijn zodat de vacht zich herstelt en de permanente rui zijn normale vachtgroeicyclus weer gaat volgen.

In zeldzame gevallen, honden die in de vijfde week nog verharen, is uw hond geholpen met een derde behandeling (in de 5e en 6e week).

 

Betekent dit dat er nooit meer gekamd en/of geborsteld mag worden?

Nee, natuurlijk niet!

Om klitten en vervilting te voorkomen zal op de juiste manier en plaatselijk gekamd en/of geborsteld moeten worden.

 

Hondentrimsalon Ginny legt u graag uit hoe u dit het beste kunt doen.

 

Ontvlooien:

Mocht uw hond vlooien hebben dan kunnen wij uw hond voor u ontvlooien. Echter bent u er dan nog niet. Uit onderzoek is gebleken dat 99% van de vlooien in de omgeving leeft en slechts 1% op het dier. Het is dus zeer belangrijk niet alleen de hond te ontvlooien maar ook uw huis te behandelen met de daarvoor bestemde producten.  

 

Nagels knippen:

De nagels worden tijdens een trimbeurt gecontroleerd en eventueel geknipt.

De duimpjes aan de voorpoten en bij sommige honden de hubertusklauwtjes aan de achterpoten verdienen extra aandacht omdat deze de grond niet raken en dus niet slijten.

U kunt bij ons ook terecht voor alleen nagels knippen, belt u wel van te voren even of het uitkomt, dan doen wij het even tussendoor.

 

Oorreiniging:

Tijdens de trimbeurt worden de oren van uw hond nagekeken en verzorgd. Indien nodig wordt het overtollige haar uit de gehoorgang geplukt.

 

Anaalklieren legen:

Mocht uw hond last hebben van de anaalklieren (veel bijten bij zijn staartwortel, overmatig likken van achteren en/of sleetje rijden), kunnen wij de anaalklieren buitenlangs voor u leegdrukken. Wanneer de anaalklieren ontstoken zijn, is een bezoek aan uw dierenarts aan te raden, uw hond zal waarschijnlijk een medicijnkuur voorgeschreven krijgen om de ontsteking tegen te gaan.

Contactgegevens

 

Hondentrimsalon Ginny

Schere 5-7

3085 DT  Rotterdam

010-244 0 332

hondentrimsalonginny.nl

  • Facebook Social Icon

Vrijblijvend een kijkje nemen of interesse in de producten die wij verkopen?

Neem dan gerust contact met ons op.

bottom of page